Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 24 de setembre del 2014

L'ESPAI - 1

L’espai és una provocació que ens pot generar i donar forma a una peça de teatre. Quan un escultor pren material i els hi dóna forma, està manipulant l’espai, fent-lo ple de significat i expressiu.


Els actors i actrius en un espai teatral també poden manipular-lo i usar-lo per crear significats. Aprendre el llenguatge de l’espai ens dóna als intèrprets un nombre infinit de possibilitats.

Tant se val si és un espai natural (ja sigui interior -arquitectura-; o exterior medi, natura-) o creat -artificial- expressament per a l’obra.

Comencem mirant i observant la feina dels arquitectes i dels escultors. La conversa dels dos ancians a “Les Cadires” comença amb una conversa sobre l’escultura de Brancusi “El Bes” i l’escultura impossiblement romàntica de Rodin que porta el mateix nom.

Donem alguns títols a l’alumnat i demanem-los que creïn les seves pròpies escultures amb els seus cossos. Llavors parlem de com estan usant l’espai. Potser les escultures es poden explorar per crear personatges i escenes.

Portem l’alumnat a explorar diferents estructures i edificis i els espais que alberguen. Els demanem que creïn fragments de peces que tinguin lloc en aquest espai específic. Poden inspirar-se en la forma, en l’atmosfera del mateix espai, o per l’activitat diària que aquest conté. ^Per exemple, una porta giratòria és un espai excitant amb un propòsit molt específic. Quines situacions, conflictes i històries podrien desenvolupar-se a partir d’una exploració de diferents portes o portalades o marcs de porta.

A mesura que l’alumnat vagi reaccionant als espais que tenim i als temes i històries que els provoquen podrien començar a treballar exercicis que mirin d’apropiar-se d’un espai, trobant espais emocionals i després composant seqüencies que incorporin tots aquestes maneres d’usar l’espai.

(Extret de Complicité - Teaching pack)

QUE US SUGGEREIXEN AQUESTS ESPAIS:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada