Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 27 de novembre del 2014

LA CREATIVITAT

QUÈ ÉS?
És la capacitat humana de modificar la visió que tenim del nostre entorn a partir de la connexió amb el nostre JO essencial. Permet a les persones generar noves formes de relacionar-se amb aquest entorn, crear nous objectes, generar noves propostes de vida.




Aquesta capacitat, si bé està determinada pels gens i la història personal , també por ser estimulada i desenvolupada. L’estímul creatiu enriqueix el cervell. Un taller de creativitat indueix a les persones participants a pensar des de punts de vista diferents als habituals i proporciona eines vivencials per practicar aquesta nova forma de viure, en altres paraules, canviar de paradigma o flexibilitzar-lo.
Segons Jung i Heidegger, el camí de la creativitat està dins nostre. Som com un gran iceberg del que només en traiem una petita porció, tota la resta descansa en el fons de l’inconscient i les possibilitats estan allí esperant que els descobrim, Qualsevol ésser humà posseeix les mateixes capacitats que els genis que han destacat, només hem de permetre que aflorin per tenir la possibilitat de crear, aquest seria el camí de la creativitat, tronar la manera d’accedir a aquest nucli il·luminat que forma el nostre psiquisme.




DESCOBRINT LA CREATIVITAT
La diferència entre una persona creativa i una altra menys creativa està en els canals de connexió que cadascú té amb aquest jo essencial. En la mesura que els canals siguin més fluids, arribaran a la ment racional, les respostes, les solucions, les formes de comunicar idees, les formes de concretat idees en fets; per tant serem creatius.

Què és la creativitat?
És la capacitat que té l’esser humà d’enfrontar-se a un problema nou i trobar una solució, d’enfrontar-se amb una necessitat expressiva i aconseguir comunicar-la, descobrir un nou aspecte del succeir humà i aconseguir transmetre’l, trobar una nova visió de les relacions interpersonals, de percebre un matis en la relació de l’home amb el cosmos i transformar-la en una obra d’art, o un assaig, o un nou camí filosòfic, d’enfrontar-se amb el full buit i elaborar una idea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada